Video op dvd branden

Om uw video’s op dvd te branden is het belangrijk dat deze gedigitaliseerd zijn. Is dit nog niet gebeurd dan is het belangrijk dat u deze stap eerst neemt. Hoe dit precies gaat kunt u op onze website lezen.

Het doel van de video op dvd branden is over het algemeen de video’s te kunnen afspelen in uw eigen dvd-speler. Er zijn vele verschillende programma’s gemaakt om u hierbij te helpen. De meest bekende zijn Windows DVD maker en Nero. Deze programma’s zijn zeer geschikt om uw video’s op dvd te branden. Beide programma’s moeten eerst aangeschaft worden voordat u ze kunt gebruiken. Soms vinden mensen het geen probleem om geld te betalen voor een dergelijk programma, maar wij stellen u graag een aantal gratis alternatieven voor. Deze gratis alternatieven (ook wel freeware) genoemd zijn ook geschikt om dvd’s mee te branden, maar hebben soms wat minder mogelijkheden.

Onderstaande dvd-brandprogramma’s hebben wij succesvol getest om video op dvd over te zetten:style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-3984028116039392"
data-ad-slot="9582043612"
data-ad-format="auto">

Maak een keuze uit bovenstaande gratis of betaalde brandprogramma’s en u heeft al twee van de vier benodigdheden om een dvd te branden. Namelijk de bestanden die u wilt branden die voortkomen uit het digitaliseren van uw videobanden en het door u gekozen brandprogramma. Het laatste is op zoek gaan naar een pc met een dvd-brander. Deze zit in de meeste pc’s ingebouwd, maar wanneer deze niet in uw pc zit dan beschikt een kennis van u vast over een dergelijke brander.

Mocht u er één willen aanschaffen dan heeft u er al een van 15 euro. Dit is dan een interne dvd-brander, deze moet u nog in uw pc plaatsen/laten plaatsen. Een externe brander is makkelijker te installeren, maar is door de behuizing prijziger dan de interne.

Als laatste heeft u een dvd nodig waarop u de video kunt branden. Ga hierbij op zoek naar dvd’s van een degelijk merk. De kwaliteit en houdbaarheid van dvd’s kunnen nogal verschillen per merk. Daarnaast is het van belang te weten met welk type dvd uw dvd-speler overweg kan. De meeste dvd-spelers kunnen met beide overweg, maar wanneer u over een oudere dvd-speler beschikt kan het zijn dat dit niet lukt. Voor meer informatie over dvd+r en dvd-r verwijzen we u naar andere artikelen op onze website.

Video op dvd branden stappenplan

Stap 1. Download het door u gekozen brandprogramma, meer hierover kunt u lezen bovenaan de pagina.

Stap 2. Installeer het programma. Let bij dit proces goed op, sommige brandprogramma’s zullen extra software aanbieden, zoals een toolbar. Vaak zitten we hier niet op te wachten, maar in de haast van het installeren zien we de keuzemogelijkheden over het hoofd.

Stap 3. Start het programma op, u krijgt nu waarschijnlijk een keuze menu te zien of een standaard programmablad. Mocht dit laatste het geval zijn, ga dan naar “file” of “bestand” en kies ervoor om een DVD te branden.

Stap 4. Kies wat u wilt gaan doen. Wanneer u video van videobanden op dvd wil branden zal dit meestal iets zijn in de trend van “Schrijf bestanden/mappen naar dvd” of “Write files/folder to dvd”.

Stap 5. Sleep de bestanden naar het brandscherm. Wanneer je tevreden bent over de indeling kies je ervoor om de schijf te branden.

Mocht er tijdens het video op dvd branden iets misgaan en u heeft hier vragen over, dan verzoeken we u deze vragen op ons forum te plaatsen. Hier zullen wij ons best doen uw vragen te beantwoorden.

Kom alles te weten over video overzetten op dvd. Van het proces van omzetten tot de bestanden en programma's die erbij komen kijken.